Sådan viser du dit værd og stiger i graderne

Sådan viser du dit værd og stiger i graderne

Mange danskere er faktisk ganske glade for deres arbejde. De føler, at de har gode kollegaer og en god chef. Nogle synes endda, at de kan se, at de udretter noget, og at de gør en positiv forskel i verden. Det betyder dog ikke, at man ikke også godt kan have ambitioner om at stige i graderne. Man skulle trods alt gerne tjene mere og mere som tiden går, og man bliver mere erfaren, og at stige i graderne på den samme arbejdsplads er langt den nemmeste måde at gøre det på. Bor du i Slagelse og har du et godt job i Slagelse, kan det nemlig være rigtig svært at sige det op for til gengæld at tage imod et bedre tilbud andetsteds.

Lær at være leder

Vær dog opmærksom på, at erfaring inden for det smalle område, man allerede arbejder inden for, som oftest ikke er nok argument for, at man skal have en forfremmelse. En forfremmelse kræver nemlig helt nye egenskaber, og ofte kræver det, at man på den ene eller den anden måde har udvist lederegenskaber. Der er nemlig ikke nogen måde at komme udenom, at de bedst betalte positioner på en arbejdsplads er lederstillingerne.

Hvis du altså har overskud i en måned eller to, kan du med fordel forsøge at give dig i kast med at støtte dine kollegaer og at indtage en lederposition, når det er tiltrængt. Pas dog på med at indtage leder positionen for tydeligt, for det kan provokere både din nærmeste overordnede såvel som dine kollegaer. Har du brug for mere teoretiske lederegenskaber, er der også masser af lederkurser, der bliver tilbudt rundt omkring. Ingen af dem kan hamle op med den organiske erfaring, du kan tilegne dig på arbejdspladsen, men de kan være et forsøg værd.

Tag ved lære

Der er imidlertid andre kurser, som kan være langt mere relevante, hvis du godt kunne tænke dig at stige i graderne på din arbejdsplads, og heldigvis handler det om ret konkrete evner. Der findes bl.a. PowerPoint kurser, Excel kurser og kurser i programmering. Alt efter hvilken stilling du stræber efter, kan den slags evner være fuldstændig uundværlige, og under alle omstændigheder beviser det, at du er klar til at ofre en smule fritid for at lære noget nyt.

Vil du tage din mission om at lære nyt til det næste niveau, kan du også foreslå chefen, at i tager på virksomhedsbesøg eller kursus udenlands. Der er nemlig meget at lære ved at se, hvordan lignende foretagender griber det an i udlandet. Er chefen ikke med på den, kan du også bare selv arrangere det og tage det næste fly fra Aalborg lufthavn. Det er trods alt kun en smule initiativ og mod der driver en fremad.

Leave a Comment

(0 kommentarer)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.