3 ting, der kan hjælpe dig med at håndtere at blive ledig

3 ting, der kan hjælpe dig med at håndtere at blive ledig

På et eller andet tidspunkt i deres liv vil rigtig mange danskere opleve at stå uden arbejde. Pludseligt at blive ledig er selv i bedste fald en kæmpe udfordring, hvor det kan være vanskeligt at finde den daglige motivation. Hvis du kan nikke genkendende til dette scenarie, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig et 3 gode råd til at håndtere tilværelsen som ledig.

Sørg for at holde din sengetid

En af de allerstørste fristelser man som ledig kan have er, at blive hængende foran fjernsynet  til langt ud på natten. Måske er du kommet til at se samtlige afsnit af Tiger King på blot én aften, hvilket efterfølgende får dig til at sove til langt ud på formiddagen. Måske har du været en kende mere produktiv i forbindelse med at håndtere din ledighed. Du har måske brugt en masse tid på at tilmelde dig Jobnet, samt arbejdet på dit cv indtil klokken 3 om natten.

På trods af dette, så er dette dog ikke den bedste strategi man kan have som ledig. Sørg i stedet for at gå i seng ved normal tid, og stil vækkeuret så du kan stå op omkring klokken 7-8 næste morgen. På denne måde vil du ikke længere forskyde hele din døgnrytme, og samtidigt holde dig selv disciplineret – selv når du er ledig.

Hav en plan

Som ledig kan det ofte føles som om intet haster. Dette kunne dog ikke være længere fra sandheden. Der er nemlig nok at gøre som ledig. Man skal f.eks. allerførst have styr på ens fagforening. Hvis du f.eks. er medlem af Det faglige hus, så ville det måske ikke være en dårlig idé at lægge vejen forbi din nærmeste afdeling.

Planlægning er nemlig alfa omega, når det kommer til at være ledig. Ved at inddele din dag i en række rutiner, så vil du derfor kunne komme igennem dagen langt nemmere end ved blot at sidde i lænestolen.

Mist ikke modet

Sidst men ikke mindst, så bør du aldrig miste modet. At være ledig kan nemlig være særdeles opslidende, og dette kan ofte tære på moralen. Hvis du derfor føler at du er kørt sur i det hele, så er det vigtigt at du minder dig selv om at dette blot er en fase i dit liv. Du skal såmænd nok komme i arbejde igen – og måske endda hurtigere end du tror.

Leave a Comment

(0 kommentarer)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.