Derfor er det en god idé at være bilejer, når du bor i et lokalsamfund

Derfor er det en god idé at være bilejer, når du bor i et lokalsamfund

Hvis du bor i et mindre lokalsamfund, så kan det være en ret så god idé at have en bil. Det kan være, at du bor i en lille by, hvor der er langt til skole, arbejde og indkøbscenter. Offentlig transport er også ofte sparsomt, måske en bus i timen. Det kan derfor være ret så fordelagtigt at være bilejer, hvis du bor i et lokalsamfund. På den måde kan du hurtigt og nemt køre rundt mellem de forskellige aktiviteter.

Dette skal du være opmærksom på inden du bliver bilejer

Inden du køber en bil, så er der noget du bestemt ikke må gøre: Lad være med at lægge et budget, for så har du ikke råd til bilen. Køb den, og find ud af det hele senere. Spøg til side – det kan selvfølgelig være en god idé at lægge et budget før du anskaffer dig en bil. Men udover det, er nogle andre ting du også skal være opmærksom på.

Vægtafgift og grøn afgift

Det kan være svært at finde ud af, hvornår man skal betale vægtafgift. Det kan også være forvirrende at finde ud af hvor meget man skal betale – for hvordan er det nu lige med grøn afgift, og hvad med personbil versus varevogn? Der er mange faktorer i spil, men det er faktisk ikke så svært, som det lyder. Som hovedregel:

  • Du skal betale vægtafgift, hvis du ejer en personbil, der er indregistreret før 1. juli 1997.
  • Du skal betale vægtafgift, hvis du ejer en varevogn, der er indregistreret marts 2009.
  • Du skal betale grøn afgift, hvis du ejer en personbil, der er indregistreret juli 1997 eller senere.
  • Du skal betale grøn afgift, hvis du ejer en varevogn, der er indregistreret marts 2009 eller senere.

Vejhjælp

Noget andet der er en god idé, er at investere i vejhjælp. Vejhjælp sikrer dig, at hvis uheldet nu skulle være ude, så er du godt dækket ind. Det virker måske overflødigt – men forestil dig så blot, at du står på Herrens mark – så virker vejhjælp lige pludselig som en god investering. Du kan læse mere om FDM vejhjælp lige her.

Leave a Comment

(0 kommentarer)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.