Fald godt til i en ny by eller på en ny arbejdsplads

Fald godt til i en ny by eller på en ny arbejdsplads

Det kan være uoverskueligt at skulle starte på en frisk i en helt ny by eller på en helt ny arbejdsplads, og Slagelse er ingen undtagelse. Det bliver dog ofte nemmere, hvis man f.eks. bliver en del af et fællesskab. Dette kan man gøre på flere måder, der også kan være lidt forskellige alt efter, hvor man flytter hen.

Bliv klogere på din nye by

Når man flytter til et nyt sted, er det en god idé at undersøge, hvad byen har at byde på. Hvilke fællesskaber findes der? Er der andre, der deler de samme interesser, som en selv? Hvilke seværdigheder er der i området? Sådanne spørgsmål og flere i samme stil, kan det være en god idé at finde svar på, når man flytter til et nyt sted.

I Slagelse og omegn findes der flere forskellige seværdigheder, man kan se, hvis man gerne vil blive klogere på området. Heriblandt kan f.eks. nævnes Trelleborg Vikingeborg, Slagelse Lystanlæg og Antvorskov Kloster og Slotsruin.

I Slagelse findes der også flere forskellige idrætsforeninger, man kan blive medlem af, hvis man gerne vil holde formen ved lige eller sende sine børn afsted. Derudover findes der også flere forskellige andre foreninger og fællesskaber, man kan blive en del af – alt efter hvad man interesserer sig for.

Meld dig ind i en fagforening eller andet på arbejdspladsen

Ofte er der flere forskellige foreninger, klubber eller grupper, man kan være en del af på arbejdspladsen. Det kan være, at der er en strikkeklub, en samling af fodboldglade eller noget helt tredje. På mange arbejdspladser i både Slagelse og andre byer, er der dog også et vist fællesskab i at være medlem af en fagforening.

Der findes mange forskellige fagforeninger i Danmark. Nogle er professionsbestemte, mens andre, som f.eks. Det faglige hus, er tværfaglige. Hvilken man vælger, og om man overhovedet vælger at være med i en, er helt op til en selv og ens egen situation. For nogle vil det dog være værd at overveje samtidig at blive medlem af en af de mange danske a-kasser også. Som medlem af en a-kasse, kan man nemlig få udbetalt penge, selvom man mister sit arbejde.

Leave a Comment

(0 kommentarer)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.