Sådan får du råd til at gå på universitet

Sådan får du råd til at gå på universitet

Selvom en uddannelse er gratis i Danmark, så finansierer velfærdsstaten altså ikke nødvendigvis alle ens udgifter via SU. Hvis du står og er klar til at begynde på universitet, så har du nemlig højest sandsynligt en masse udgifter, og alt efter hvilken uddannelse, du vælger, så er det ikke sikkert, at du har tid til et fritidsjob ved siden af.

Hvis du vil vide, hvordan du får råd til at gå på universitet, så kan du læse mere her.

Lån penge

At låne penge som student er en oplagt mulighed, da du kan få et studielån, der normalt har en lavere rente end andre lån. Det er dog vigtigt at pointere, at der er nogle krav til, hvornår du kan få et studielån, såsom hvad du bruger dine penge på. Når du er i pengenød, så er det nemlig ikke holdbart at låne penge uden en plan for, hvordan du betaler dem tilbage, da det nemt tager overhånd og resulterer i en gæld.

Derfor kan det dog være nødvendigt at låne penge til ting som studiebøger, hvilket du kan få hjælp til på https://dabufbio.dk/laan-penge-til-at-koebe-studieboeger/, da det er en nødvendig udgift for at kunne komme igennem en uddannelse.

Gør en indsats for at få styr på din økonomi

Det er nemmere sagt end gjort, blot at få styr på sin økonomi. Der er nemlig rigtig mange faktorer, som du skal tage højde for, når du begynder på projektet. Det kan du for eksempel læse mere om på https://www.denblaaport.dk/boeger-der-kan-hjaelpe-dig-med-at-faa-styr-paa-din-privatoekonomi/, eller du kan søge rådgivning i din bank, hvor du kan få gode råd og hjælp til planlægning.

Når det kommer til at få styr på din økonomi, så er der de basale ting, som at holde dig væk fra impulskøb og være opmærksom på dine udgifter samt at spare.

Derudover kan du overveje din placering. I stedet for at bosætte dig tæt på universitetet, hvor priserne måske er høje, kan du flytte til en by, hvor priserne er lave, som for eksempel Slagelse. Her handler det om at sammenligne prisen på transport med den ekstra månedlige husleje, der eventuelt kan være ved lejligheder tættere på universitetet.

Leave a Comment

(0 kommentarer)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.